Ari Ahlforsin Luontokuvagalleria - Ari Ahlfors's Nature Photos

Ari Ahlfors


My background

I have interested nature photography already since a schoolboy. My main interesting subject is birds but it is funny to follow everything in nature. Finland is quite a good country to nature photographer. We have here four seasons. Of course spring and summer are the busiest time. I have done many trips abroad too. My second exhibition included the photos from Tanzania, Australian, Brazil, Spitzbergen, Iceland. I have been member of The Finnish Nature Photographers Association from 1996 and also been in executive committee in 2005-2006. My contacs are ari.ahlfors at gmail.com and tel. +358505989308.


Taustaa

Kiinnostuin luontokuvauksesta joskus 15-vuotiaana. Lintuja olimme kavereiden kanssa käyneet jo pikkupojasta asti katsomassa Kokemäen Puurijärvellä, josta on monia kivoja muistoja. Harrastukseen innoitti myös voitto valtakunnallisessa koululaisten valokuvauskilpailussa. Liityimme kaverin kanssa kamerakerhoon, koska olimme kuulleet, että sieltä voi lainata järjestelmäkameraa. Ja opinto-ohjaajamme opetti meille mustavalkofilmien kehitystä omassa vessassaan.

Mieluisin kuvauskohde on linnut, mutta kuvannut olen toki kaikkea, mitä luonnossa liikkuessa nyt sattuu näkemään. Kameraa kannattaa aina pitää mukana. Kuvaaminen antaa hyvän lisämausteen luonnossa liikkumiseen. Luontokuvauksessa kiehtoo juuri sen haasteellisuus ja yllätyksellisyys. Mikään ei ole koskaan varmaa, sillä olosuhteet vaihtelevat koko ajan ja tilanteet tulevat yllättäen.

Näyttelyt ja kuvausreissut

Vuonna 1984 pidin ensimmäisen näyttelyni, "Elämää luonnossa", jossa oli mustavalkokuvia kotipiirin linnuista ja eläimistä. Toinen näyttelyni oli vuonna 2007 Savanneilta jäätiköille. Mukana oli luontokuvia monesta maanosasta: Australiasta, Tansaniasta, Brasiliasta, Huippuvuorilta ja Islannista.

Suomen Luonnonvalokuvaajien järjestämille kuvausmatkoille olen osallistunut kahdesti. Toinen matkoista suuntautui Huippuvuorille, toinen Tansaniaan. Kuvausmatkojen parhaita puolia ovat hyvä porukka ja mahdollisuus keskittyä vain kuvaamiseen. Unohtumattomin ja onnistunein kuvausmatkoista on mielestäni ollut matka Tansaniaan vuonna 2001. Noin kymmenen hengen seurue liikkui luonnonpuistoissa maastoautoilla, eikä kuvauskohteista ollut pulaa. Eläinmaailma oli Tansaniassa todella rikas. Koko ajan sattui ja tapahtui. Ajoimme vain sata metriä eteenpäin ja taas oli uutta nähtävää ja kuvattavaa. Tansaniassa oli jollain tapaa niin yltäkylläistä. Suomessa vastaavaa ei pääse kokemaan.


Ansioluettelo lyhyesti:
Näyttelytoiminta: Elämää luonnossa, mv-kuvia, 1984
Savanneilta jäätiköille, luontokuvia maailmalta, 2007
Julkaisutoiminta: Kuvia julkaistu eri lehdissä, kirjoissa, postikorteissa, kalentereissa
Apurahat: Alfred Kordelinin säätiö, Rauman rahasto, 2005
Suomen Luonnonvalokuvaajat ry, 2006
Luottamustoiminta: Suomen Luonnonvalokuvaajien hallituksen jäsen 2005-2006
Kokemäenjokilaakson Luonnonkuvaajien perustajajäsen, hallituksessa 2001-2008
Yhteystiedot Puh. 050-5989308, ari.ahlfors at gmail.com